22 Ekim 2009 Perşembe
Tavuklu Kayık Kabak Dolması
Çooookkk sevilen bir dolma türü klasiklerden sıkılanlara hafif birşeyler arayanlara garanti veriyorum mideleri yormaz afiyet olsunn:) Yorumlarınızı bekliyorumm:)
Malzemeler:
5 ad. uzun ve ince kabak
1 ad. tavuk göğsü
1 ad. soğan
1 yumurta
1 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
çeyrek çay bardağı süt
tuz, karabiber, kimyon, kekik
zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı kaynar su
üzerine domates ve çarliston biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Garnitür olarak domates kekik soslu spagetti
Yapılışı:
Kabaklar soyulup uzunlamasına ikiye bölünür.
İçleri tatlı kaşığı ile oyulur, iki kabağın içi ayrılır.
Tavuklar küp küp doğranır bir karıştırma kabına alınır, içerisine soğanlar yemeklik doğranır, ayrılan kabak içleri minik minik doğranır, yumurta kırılır, ekmek içi, süt, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve çok az zeytin yağı ilave edip yoğrulur. İsteğe göre bu karışım robottan da geçirilebilir ama parça parça daha zevkli oluyor.
Oyulan kabaklar yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilip içerisine zeytinyağı sürülür ve tavuklu karışımdan herbirine pay edilir.
Üzerlerine domates ve biberler de yerleştirilir.
2 su bardağı suda eritilen salçanın içerisine bir miktar tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı da ilave edilip kabakların üzerine gezdirilir.
Üzeri alüminyum folyo ile örtülüp 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
25 dakika sonra fırından çıkan kabak kayıklarının üzerine kaşar peyniri rendesi de ilave edilip tekrar fırına sürülür 5 dk. daha pişirip fırından çıkarılır.
Domates, kekik, fesleğen soslu spagetti ile servis edilir.
Kabağın yanına yoğurt da yakışır arkadaşlar isterseniz yoğurtta ekleyin servis tabağına:)
Afiyet bal şeker olsunn:)
Etiketler:
Ana yemekler,
Dolmalar ve Sarmalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder