29 Ekim 2009 Perşembe

Sarmal Kurabiye


Malzemeler:

3. 5 su bardağı un
175 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve pudra şekerini ezip karıştırılır.
Kakao hariç tüm malzemeleri ilave ederek hamur yapılır.
Hamur ikiye ayrılıp, yarısına kakao karıştırılır.
2 hamurda dikdörtgen şekilde açılıp üstüste koyarak rulo yapılır.
1 saat buzdolabında dinlendirilir. Naylon iple dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye dek pişirilir.

Fırından çıkınca ılınıp servis edilir.

Hiç yorum yok: