22 Ekim 2009 Perşembe
Kaygana
Doğu Karadeniz in en leziz sofra öğesidir kaygana bende paylaşmak istedim sizden ustaından öğrendim yabana atmayınn:) Yengem Trabzonludur siron gibi buda onun dağarcığından:)
Malzemeler:
1 demet pazı
2 ad. ortaboy soğan
5-6 dal taze soğan
3 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Alabildiğince ılık su
Yapılışı:
Pazı ince ince doğranır sirkeli suda bekletilir.
Geniş bir tencere içerisine kuru soğanlar yemeklik doğranır az sıvıyağda pembeleştirilir içerisine iyice yıkanan pazılar eklenir ve hafif tuz ekleyerek soldurulur.
Pazılar ocaktan alınıp soğuyunca içerisine taze soğanlar da doğranır un ilave edilir, yumurtalar kırılır, tuz ve karabiberi ile 2 çorba kaşığı sıvıyağ eklenip, yavaş yavaş su ilave edilerek krep hamuru kıvamı elde edilir.
Çok az sıvıyağ ilave edilmiş teflon tavaya bir kepçe dolusu karışımdan dökülür krep yayar gibi yayılır. İki tarafı da iyice kızartılır servis tabağına alınır. Tüm karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Kızartılan tüm kayganalar üst üste konur bıçak yardımıyla dört eşit parçaya bölünür.
Sıcak olarak servs edilir yanına salata çok yakışıyor:)
Afiyet bal şeker olsuunn:)
Etiketler:
Hamur İşleri,
Yöresel Yemekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder