23 Ekim 2009 Cuma
Köfteli Şakşuka
Köfteli şakşuka evdeki malzemeleri değerlendirmeye çalışırken çıkardım ortaya süperrr yoğurt vazgeçilmezimiz tabiikii yeşil salata da cabası:)
Malzemeler:
Köftesi için:
1 avuç kıyma
1 küçük soğan rendesi
1 Tutam maydonoz
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, sumak, kekik
Şakşukası için:
2 ad. orta boy patates
1 ad. kabak
1 ad. patlıcan
1 ad. soğan
Domates sos için:
1 ad. domates
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Yeşil salata için:
Marul, roka, maydonoz, tere, yeşil soğan, maydonoz ve zeytinyağı
Garnitür olarak yoğurt
Yapılışı:
Şakşuka için patates, kabak ve patlıcan küp küp doğranır. Sıvıyağda sırayla kızartılır
Köftesi için; verilen tüm malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur ve bilye büyüklüğünde köftecikler yapılır. Teflon tavaya çok az yağ konup, çevirerek hafif kızartılır.
Kızaran sebzeler ufak bir tepsiye alınır arasına köftecikler karıştırılır, malzemeler harmanlanır. En son üzerine hazırlanan domatesli sos dökülür, zevke göre baharatları eklendikten sonra 200 derece fırında 15 dakika sos suyunu çekene kadar kızartılır.
Yeşil salata için malzemeler güzelce yıkanıp ince ince doğranır , zeytin yağı ve baharatlarla harmanlanır.
Fırından çıkan şakşuka servis tabaklarına bölüştürülür, yanına yeşil salata ve yoğurt konarak servis edilir.
Afiyet bal şeker olsun:)
Etiketler:
Aperatifler,
Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder