27 Ekim 2009 Salı

Anne Pastası



Malzemeler:
1 ad. kakaolu pandispanya

Krema için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2,5 çorba kaşığı un
1 pk. vanilya
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. kremşanti

Arası ve üzeri için:
2 pk. kremşanti
Muz
Damla çikolata
Antep fıstığı taneleri


Yapılışı:

Pastanın dış yüzeyini kaplamak için verilen 2 pk. kremşanti çırpılıp buzdolabına kaldırılır.
Krema için öncelikle krem şanti çırpılıp buzdolabına alınır. Sonra tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılır orta ateşte pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağ ilave edilip 2 taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın içerisine dolaptaki çırpılmış şanti eklenip iyice karıştırılır.
Pandispanyanın alt tabanı bir tepsiye alınıp sütle hafif ıslatılır üzerine krema serilip muz çikolata ve fıstıklarla donatılır ve aynı işlem tekrar edilerek pasta katları tamamlanır. Üzerine son pasta katıda eklenip krem şnti ile kaplanır zevke göre süslenir.

Hiç yorum yok: