27 Ekim 2009 Salı

Çilekli Profiterol


Malzemeler:

Hamur için:
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr. margarin
1 fiske tuz
1.5 su bardağı un
3 veya 4 adet yumurta

Krema İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 kase çilek

Üzeri İçin:
1 pk. beyaz çikolata sos.

Yapılışı:

Hamur için; margarin, şeker, su ve tuz kaynatılır. Üzerine un konup tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. 2-3 dakika pişirdikten sonra soğuması için kenara alınır.
Bu esnada krema için; süt, şeker, un ve nişasta karıştırılıp pişirilir kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenip bir taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp minik minik doğranmış çilekler karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurun içerisine yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır hamurun kıvamına göre 4. yumurtada eklenip iyice yoğrulur. Yağlanmış fırın tepsisine krema torbasıyla top top şekiller verilir.
170 derecede pişirilir.
Hamurlar fırında pişerken beyaz çikolata sos pişirilir. Karıştırarak soğutulur.
Pişip de fırından çıkan hamurlar ılınınca yan taraflarından biber çizer gibi kesilir arasına pişirilen çilekli kremadan konur tüm hamurlara aynı işlem yapıldıktan sonra üzerlerine soğuyan beyaz çikolata sos gezdirilir. Buzdolabında 2-3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: