30 Ekim 2009 Cuma

Çokoprenses


Çokoprens yemeden büyüyenimiz azdır sanırım şimdiki gibi envai çeşit ıvır zıvır olmadığından ya puf yerdik yada çokoprens:) Benimkilerde çokoprenses oldu:) Beğeninize...
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
50 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 pk. vanilya
Aldığınca un

Kreması için:
100 gr. çikolata
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı toz fındık

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur.
Elde edilen hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılıp bardakla kesilr.
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyelerin üzerine çatalla delikcikler açılır.
175 dereceye önceden ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirilir.
Krema için çikolata benmari usulü eritilip üzerine labne peyniri ve toz fındık eklenip karıştırılır.
Fırından çıkıp ılınmış kurabiyelerin arasına sürülüp üzerleri bir diğer kurabiye ile kapatılır.
Meyve suyuyla afiyetle yenir:)

Hiç yorum yok: