12 Ekim 2009 Pazartesi

İrmik Tatlısı

SAM_2842
Eski bir komşumuzdan öğrendiğim bir tarif yine leziz hep leziz:)
Malzemeler:
1 lt. süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 pk. Vanilya
İsteğe göre kakaolu bisküvi ve meyve
Yapılışı:
Soğuk sütün içerisine irmik ve toz şeker eklenip kısık ateşte muhallebi gibi karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynadıktan sonra margarin ve vanilya ilave edilip 2 taşım daha kaynatılır. Arasına bisküvi veya meyve konularak ister tek tek porsiyonlanır ister 24x30 ölçülerindeki borcam kaba alınır. Buzdolabında iki saat soğutulduktan isteğe göre meyve veya pasta süslemeleriyle soğuk servis edilir.Hem pratik hem leziz afiyet olsun.