22 Ekim 2009 Perşembe

Barbunya Pilaki



Malzemeler:
500 gr. barbunya
1 ad. ortaboy soğan
1 ad. havuç
Zeytinyağı
Tuz
Yarım tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı:
Barbunya eğer hazır paketlilerden ise geceden ıslatılır ama ben dondurucudan kullanıyorum o yüzden ıslatmadım taze gibi çünkü taze olarak dondurduğumuz için:)
Islatılmış veya dondurucudan çıkan barbunya bir miktar tuz ile haşlanır, haşlanırken üzerinde oluşan köpükler kevgir kepçe ile alınır.
Haşlanan barbunya süzülüp bir kenara alınır. Tencere içerisine soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında az tuz ile pembeleştirilir. Üzerine barbunyalar alınır, küp küp doğranmış  havuçlar ilave edilir tuz ve tozşeker eklenip üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenir sebzeler pişene dek pişirilir. Ilık servis edilir.

Afiyet bal şeker olsun:)

Hiç yorum yok: