30 Ekim 2009 Cuma

Saray Usulü Halka Tatlısı


Malzemeler:
2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr. margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı irmik

Kızartmak için:
1 lt. kadar sıvıyağ (tavanın büyüklüğüne göre)

Şerbet İçin:
3.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet kaynatılıp, iyice soğutulur.
Bir tencere içerisinde su, margarin, şeker ve tuz kaynatılır. İçerisine un eklenir, tahta kaşık yardımıyla karıştırarak biraz kavrulur. Kenara alıp soğutulur.
Hamur parmak dayanacak sıcaklığa gelince içerisine birer birer yumurtalar kırılır, nişasta ve irmik eklenir el yordamı ile biraz yoğurulup, malzemeler iyice birbirine yedirilir.
Hamur krema torbasına doldurularak halka şeklinde sıkılır.
Kızartma yağının mutlaka soğuk olması gerekiyor, orta ateşte kendi halinde kızarmaya bırakılır, tatlıların rengi değişmeye başlayınca ara ara karıştırarak her yerinin eşit kızarması sağlanır.
Kızaran tatlılar tavadan alınıp şerbete alınır. Şerbette 5 dk. bekletilip servis tabağına alınır.
Hamurların tamamı tek tavaya sığmayıp arttıysa kızartma yağı soğutulup yukarıdaki işlemler tekrarlanır.

Afiyet olsun..

1 yorum:

rana sultan dedi ki...

Muhtesem guzel gorunuyor ...bemde bekletim