27 Ekim 2009 Salı

Beyaz Kelebekler ve Beyaz Kalpler



Çok şeker çok çok çok çok şeker bir kurabiye:)))

Malzemeler:
200 gr. tereyağ
200 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı hindistan cevizi
Aldığınca un

Üzeri için:
50 gr. hindistan cevizi
50 gr. beyaz çikolata


Yapılışı:

Tereyağ, yumurta ve pudra şekeri birbirine iyice yedirilip krema haline getirin.
Tuz ve hindistan cevizi ile birlikte azar azar un eklenipkulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur 30 dk. kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
Merdane ile açılıp kelebek ve kalp kalıplarla kesilir.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyelerin yalnız üst kısmı benmari usulü eritilmiş beyaz çikolataya batırılıp ardından hindistan cevizine bulanır. Ilınınca servis edilir.

Afiyet bal şeker olsunn:)))

Hiç yorum yok: