12 Ekim 2009 Pazartesi

Papatya Kurabiye


çok sevdiğim ve yapmaktan zevk aldığım bir kurabiye..
Malzemeler;
125 gr. margarin
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
2.5 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı;
Kakao ve sıvı yağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak yoğurulur.
Hamur biraz toparlanınca sıvıyağ eklenir iyice yoğrulur.
Hamur1/3 ü ayrılıp kakao karıştırılır ve yoğrulur.
Sade hamur misket büyüklüğünde top top yapılır. Aynı işlem kakaolu hamura da uygulanır.
5 sade 1 kakaolu hamurdan ortaya kakaolu gelecek şekilde çiçekler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
160 derecede 20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun:)