22 Ekim 2009 Perşembe

İslim Kebabı


Çok hoş görüntülü görüntüsü kadar da lezzetli bir yemek..

Malzemeler:
5 ad. uzun patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
500 gr. kıyma
1 ad. orta boy soğan
yarım demet maydonoz
1 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
tuz, karabiber, nane, kekik, kırmızı pul biber
1 diş sarmısak
1 yumurta

üzeri için:
Domates
Çarliston biber
isteğe göre kaşar peyniri dilimleri
1 çorba kaşığı salça
sıcak su



Yapılışı:

Patlıcanlar dikine dikine dilim dilim k esilir tuzlu suda bekletilir.
Köfte için verilen kıyma, soğan, maydonoz, ekmek içi, baharatlar, sarmısak ve yumurta karıştırılıp yoğrulur, ceviz büyüklüğünde top köfteler yapılır.
Suda bekleyen patlıcanlar süzülüp kızgın yağda kızartılır.
Köfteler de az sıvıyağda hafif rengi dönecek kadar kızartılır.
Kızartma işlemi bittikten sonra iki dilim patlıcan biri dikey diğeri yatay olacak şekilde tezgahta üstüste konur iki patlıcan diliminin birleşim noktasına bir tane köfte konur bohça gibi sarılır ortasına kürdan batırılıp bir dilim domates ve bir dilim biber konup tepsiye dizilir. Diğer patlıcan dilimlerine de aynı işlem tekrarlanır.
2 su bardağı sıcak suda eritilen salça kebapların üzerine dökülür. 200 derece fırında pişirilir.
Arzuya göre fırından çıkmadan 5 dakika evel biberlerin üzerine 1 dilim kaşar peyniri konulabilir.
Sıcak servis edilir. Ben pirinç pilavı ile servis ettim kızartma ağır olabileceğinden de sevis tabağına yoğurt eklemeyi tercih ettim.

Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok: