22 Ekim 2009 Perşembe

Fırında Makarna


Fırında makarna çok leziz oluyor bilmeyen yoktur herhalde:))))
Malzemeler:
1 pk. spagetti makarna
Makarnayı haşlamak için 1.5 lt. kaynar su
Sıvıyağ
Tuz
Alt hamuru için:
1 su bardağı un
ılık su
tuz
Arasına:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
isteğe göre beyaz peynir
3 yumurta
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
Spagetti geniş bir tencerede haşlanır, haşlandıktan sonra bir miktar sıvıyağda tuz ilave edilerek kavrulur.
Alt hamuru için 1 su bardağı una ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Oluşturulan hamur merdane veya oklava ile tepsinin kenarlarından sarkacak ebatlarda açılır. Yağlanmış tepsiye serilir,
Derin bir kapta yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağ, beyaz peynir ve tuz çırpılır.
Tepsiye serilen hamurun üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir ve makarnanın yarısı dökülür, makarnanın üzerine çırpılan yoğurtlu yumurtalı karışımın yarısı gezdirilir.Tekrar makarnanın kalanı dökülüp üzerine karışımın kalanı gezdirilir.
Alt hamurunun tepsinin kenarlarından sarkan kısmı tepsinin içerisine katlanır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Afiyet Olsunn:)

Hiç yorum yok: