26 Ekim 2009 Pazartesi

Taze Fasülye


Mis gibi klasik her evde kokusu odadan odaya yayılan bir yemekle karşınızdayım, geçenlerde de dediğim gibi tencere yemeklerime de yer vereceğim arada sırada sağlıklı beslenmek zorundayız değil mi ama:))


Malzemeler:

Yarım kilo taze fasulye
1 ad. orta boy soğan
50 gr. kıyma
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Aldığınca sıcak su

Yapılışı:

Fasulyelerimiz ayıklanıp güzelce yıkanır.
Genişçe bir tencereye yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alınır, içerisine soğanlar yemeklik doğranır tuz ilave ederek pembeleştirilir.
Pembeleşen soğanlara kıyma eklenir, kavrulur, salça eklenir biraz daha kavrulur. En son fasulyeler eklenip, tuz ilave ederek kavrulmaya bırakılır. Fasulyeler rengini değiştirip diriliğini hafif kaybettiğinde üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edilir tuz ve karabiber kontrolü yapılıp pişmeye bırakılır.
İsteğe bağlı olarak içerisine domates ve biber de eklenebilir tercih sizin..

Mis kokulu fasulye yemeğiniz servise hazır:))

Afiyet bal şeker olsuunn:)

Hiç yorum yok: