26 Ekim 2009 Pazartesi

Sütlaç


Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı şeker (ben fazla şekerli yapmıyorum siz miktarı çoğaltabilirsiniz)
3 çorba kaşığı nişasta (çok koyu olmuyor boza kıvamından biraz koyuca oluyor)
1 pk. vanilya

Üzeri için:
Tarçın

Yapılışı:
Pirinçler iyice yıkanır ve 2 su bardağı suda haşlanıp süzülür.
Süt bir tencere içerisinde ocağa alınır ısıtılmaya başlanır, pirinçler eklenir, pirinçler iyice pişince şeker ilave edilir.
Şeker sütün içerisinde eriyip özleşince bir miktar suda ıslatılan nişasta ve vanilya süte eklenir üç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirilen sütlaç kaselere paylaştırılır, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra tarçınla süslenir.
Buzdolabında 3 saat soğutup servis edilir.

Afiyetr olsun :)

Hiç yorum yok: