31 Ekim 2009 Cumartesi

Kıymalı Tepsi Böreği


Kahvaltı sofralarınız şenlendirmeye geldiimm:))) Kıymalı börek almazmısınız..:) Beğeninize bugün dolapta göze ilişen 6 yufka birazda kıymadan oluşan bulup buluşturulan, emekle paylaştırılan bir tarifi vaaarr:)) İsterseniz bir bardak çayım da var...


Malzemeler:
6 adet yufka

Arası için:
1 su bardağı süt
2 yumurta
125 gr. tereyağ
İç Harcı için:
400 gr. kıyma
3 adet orta boy kurusoğan
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle iç harç için soğanlar yemeklik doğranıp tuz ilavesi ile pembeleştirilir. Kıymalar eklenip tuzu ve karabşberi eklenir iyice kavrulur.
Yufkaların arasına sürmek için eritilmiş soğutulmuş tereyağın içine 2 yumurta kırılır ve süt ilave edilip iyice çırpılır.
Yağlanmış tepsinin içine iki yufka serilir kenarları tepsiden sallandırılır, yufkaların üzerine yağlı karışımdan sürülüp kıymalı içten bir miktar konur. En son 1 yufka kalana kadar aynı işlem tekrarlanır. Son yufkada büzüştürülerek tepsinin üzerine konur ve kenarlardan sallanmış yufkalar üzerine kapatılır. Kalan yağlı karışım üzerine sürüldükten sonra 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında iyice pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyunca pötikare pötikare kesilir ve servis ediliiirrr..:)

Afiyet bal şeker olsuunn..

2 yorum:

zeynep dedi ki...

ben alabilirim 1 bardak değil,demlik gider bunun yanında hemşerim...

kalpkurabiye dedi ki...

haklısın zeynepcimm :)) öyle oluyo valla..