Malzemeler:
6 adet yufka
Arası için:
1 su bardağı süt
2 yumurta
125 gr. tereyağ
İç Harcı için:
400 gr. kıyma
3 adet orta boy kurusoğan
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle iç harç için soğanlar yemeklik doğranıp tuz ilavesi ile pembeleştirilir. Kıymalar eklenip tuzu ve karabşberi eklenir iyice kavrulur.
Yufkaların arasına sürmek için eritilmiş soğutulmuş tereyağın içine 2 yumurta kırılır ve süt ilave edilip iyice çırpılır.
Yağlanmış tepsinin içine iki yufka serilir kenarları tepsiden sallandırılır, yufkaların üzerine yağlı karışımdan sürülüp kıymalı içten bir miktar konur. En son 1 yufka kalana kadar aynı işlem tekrarlanır. Son yufkada büzüştürülerek tepsinin üzerine konur ve kenarlardan sallanmış yufkalar üzerine kapatılır. Kalan yağlı karışım üzerine sürüldükten sonra 200 dereceye önceden ısıtılmış fırında iyice pişirilir.
Fırından çıkıp soğuyunca pötikare pötikare kesilir ve servis ediliiirrr..:)
Afiyet bal şeker olsuunn..
2 yorum:
ben alabilirim 1 bardak değil,demlik gider bunun yanında hemşerim...
haklısın zeynepcimm :)) öyle oluyo valla..
Yorum Gönder