31 Ekim 2009 Cumartesi

Karnıyarık Poğaça


Malzemeler:
125 gr yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Aldığı kadar un
İçi İçin: Kaşar peyniri, domates ve çarliston biber

Üzeri İçin:
1 yumurta
Susam

Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırıp normalden biraz yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin...
Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp fincan tabağı büyüklüğünde açıp kenarlarından bıçak ile çizikler açın..
Ortasına 1 dilim kaşar peyniri, peynirin üzerine domates dilimi ve biber koyup sağ tarafı sol tarafın üzerine kapatın...
Daha sonra sol tarafı sağ tarafın üzerine kapatın...
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizip üzerlerine yumurta sürüp susam serpin tepsidede 15 dk bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: