30 Ekim 2009 Cuma

Kandil Simidi..


Malzemeler:
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
200 gr. margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 paket susamlı mahlepli kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
Üzerine:
1 yumurta sarısı
susam ve çörek otu

Yapılışı:
Dört su bardağı un yoğurma kabına alınır. Ortası havuz yapılıp içine eritilip soğutulmuş margarin, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, kabartma tozu, şeker, ve tuz ilave edilip iyice yoğurulur.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp parmak kalınlığında olacak gibi çubuk yapılıp iki ucu birleştirilir ve simit şekli verilir, yumurta sarısına batırılıp susam ve çörek otu serpilen simitler yağlanmış fırın tepsisine dizilir.180 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet bal şeker olsun:)

Hiç yorum yok: