12 Ekim 2009 Pazartesi
Vişneli Brownie
kardeşimin bayıldığı bir tat brownie:) üstelik üzerine dökülen sosta özellikle çocuklara zarar teşkil edecek çiğ yumurta yok annelere duyurulur:)
Malzemeler
4 ad. yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
yarım su bardağı kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
sos için:
1 su bardağı vişne suyu
Yapılışı:
Toz şeker, sıvıyağ, süt ve kakaoyu derin bir kap içerisine alıp mikserle 2 dk. çırpıyoruz.
Bu karışımdan bir su bardağından biraz eksik ayırıyoruz.
Başka bir kapta 4 yumurtayı çırpıyoruz ve kakaolu karışıma ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
Spatula veya tahta kepçe ile yavaş yavaş ve aynı yöne karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz.
Kare borcam kabımızı yağlayıp, unlayıp karışımı döküyoruz.
180 derecede 35 dakika pişiriyoruz. ilk 20 dakika kapağını açmıyoruz.
Fırından çıkınca 1 su bardağı vişne suyunu kekin üzerine gezdiriyoruz. 2 dakika sonra ayırdığımız kakaolu karışımı da kek üzerinde gezdiripbir iki noktaya iyice çekmesi için çatal batırıyoruz.
Tekrar kapatılmış fakat sıcak olan fırınımıza alıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Üzerini süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun:)
Etiketler:
Kekler ve Muffinler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder