Malzemeler:
Yarım paket spagetti makarna
Yarım paket fiyonk makarna
1 kase tulum peyniri
1 demet maydonoz
125 gr. tereyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yufkası için:
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz ve su
Yapılışı:
Yufkası için un, yumurta ve tuz ılık su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sertçe yoğrulur. Üzerine nemli bir bez örtülüp 30 dakika dinlendirilir.
Makarnalar sıcak suda haşlanıp süzülür ve az tereyağında tuz ile kavrulur.
Makarnaların içerisine tulum peynirleri, yumurta ve ince kıyılmış maydonoz da katılıp karıştırılır.
Tereyağ eritilip süt ve 1 yumurta ile karıştırılır.
Yoğrulan hamur ikiye ayrılıp ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açılır. Yağlanmış tepsinin altına serilir. Tereyağlı karışımdan sürülüp makarnalı iç üzerine serilir. açılan ikinci yufka da kapatılıp kalan tereyağlı karışım üzerine sürülür.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Sıcacık bir çay ile afiyetle yenilir..
Afiyet bal şeker olsuunn:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder