30 Ekim 2009 Cuma

Fındıklı Un Kurabiyesi


Bir ısırık aldığınızda ağzınızda eriyen, fındık kokulu bir kurabiye hayal edin.. Ama sadece hayal değil.. Tarifi kalpkurabiyeden:)

Herkese mutlu haftasonları diliyorummm......
Sevgiler...

Malzemeler:
250 gr. margarin
1 su bardağı çekilmiş toz fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
8 çay bardağı un
2 pk. vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Yoğurma aşaması un kurabiyesi için çok mühimdir. Malzemeler iyice karışmazsa kurabiyeniz paramparça olabilir.
Yoğrulan hamur 30 dk. dinlendirilir.
Dinlenen hamurtezgah üzerine alınıp 4 eşit parçaya bölünür her parça tek tek rulo yapılıp üzeri çatalla çizilir ve verevine 5 cm. genişliğinde kesilir. Kurabiyelerinizin basık basık olmaması için naylon iplikle kesilmesini öneriyorum:)
Yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan kurabiyeler 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilip, soğuyunca servis edilir
Afiyet bal şeker olsunn..

Bol muhabbetli bir haftasonu diliyorum herkese:)))

Hiç yorum yok: