29 Ekim 2009 Perşembe

Limonlu Şekerpare


Dolapta bekletince öyle nefis oluyorki mutlaka deneyin şiddetle tavsiye ediyorum:))) Ağızlara yayılan limon ferahlığı şekerparede artık:)) Şerbetli diye ağır sanmayın hakikaten hafif ve leziz:)


Malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağından 3 parmak eksik irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 ad. yumurta (birinin sarısı tatlıların üzerine sürülecek)
yarım paket margarin (yumuşamış)
yarım su bardağı sıvıyağ
1 limonun suyu ve kabuklarının rendesi

Şerbet İçin:
4 su bardağı su
1 su bardağı limon suyu
3,5 su bardağı tozşeker
1 dilim limon

Yapılışı:
Şerbet için su,limon suyu, şeker ve limon kaynatılıp, ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur oluşan hamur 15 dk. dinlendirilir.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekiller verilir.
Tatlılarımız yağlanmış fırın tepsisine dizilip, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çatal ile çizilir.
175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet ile şerbetlenir.
Soğuyunca buzdolabına kaldırılır servisten hemen önce hindistan cevizi, antep fıstığı, fındık yada ceviz ile süslenip servis edilir.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Denizciğim bloğunda şekerpare tarifi aradım neler çıktı buna hiç yorum yazılmamış haksızlık bu dedim ellerine sağlık çok öpüyoruz seni sevgiler...