26 Ekim 2009 Pazartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması


Malzemeler:
1 kg. dolma biber
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
Birer tutam maydonoz ve dereotu
Birer tutam yeşil soğan ve taze yeşil sarmısak
Bir tutam taze nane ( taze yoksa 1 çorba kaşığı kuru nane)
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, sumak, kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir.
Dolma biberler yıkanıp içleri temizlenir.
Soğanlar yemeklik doğranıp geniş bir tencere içerisinde zeytinyağı ile sotelenir. İçerisine iyice yıkanmış pirinçler eklenir kavrulmaya devam edilir.
Küp küp doğranmış domatesler, ince kıyılmış maydonoz, dereotu, taze nane, yeşil soğan ve taze yeşil sarmısak eknelip kavrulmaya devam edilir.
Tuz, karabiber, sumak, kırmızı pul biber, kimyon, tozşeker, yıkanmış kuşüzümü, limon suyu ve en son tarçın eklenip bir iki kez çevrilir ve dolma içi ocaktan alınıp soğutulur. Soğuyan iç dolmalık biberler içerisine paylaştırılır ve geniş bir tencere içerisine sıralanır. Dolamaların üzerleri domates veya biberin kesilen kafası ile kapatılır.
Bir tava içerisinde zeytinyağı ve salça çok az tuz ile kavrulur, içerisine sıcak su ilave edilip kaynatılır ve dolmaların üzerine gezdirilir. Tuzu kontrol edilip pişmeye bırakılır.
Pişen dolmalarınız servise hazırdır....

Afiyet bal şeker olsunn:))

2 yorum:

asimelek58 sizlerle dedi ki...

ziyaretin ve güzel sözlerin için çok tesekkür ederim arkadaşım keza senin blogunda çok güzel tarifler nefiss ellerine sağlık her zaman beklerim sevgiler

deniz dedi ki...

teşekkür ederimm geleceğim bende beklerimm sevgiler..