22 Ekim 2009 Perşembe

Çerkez Tavuğu



Sevgili arkadaşım Zeynepciğimin ikinci süper tarifi ile karşınızdayımm :)

Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
Tuz
2 dilim ekmek içi

Süslemek için:
Ceviz içi
Dereotu

Yapılışı:

Tavuk etleri tuzlu suda haşlanır.
Tavuklar haşlandıktan sonra ceviz içleri robottan geçirilir, üzerine ekmek içleri eklenir tekrar karıştırılır.
Daha sonra 2-3 çorba kaşığı haşlanmış tavuğun suyundan eklenir ve tavuk etleri parçalanıp eklenir ve robotta iyice karıştırılır.
Derin bir karıştırma kabının içerisinde yoğurt ve mayonez bir miktar tuz ile karıştırılır içerisine tavuklu cevizli karışım eklenir malzemeler birbirine yedirildikten sonra servis tabağına alınıp ceviz içi ve dereotu ile süslenir.

Afiyet Olsun:)

Zeynepciğime teşekkür ediyorumm..

Hiç yorum yok: