27 Ekim 2009 Salı
Glazürlü Renkli Kalpler
Malzemeler:
200 gr. tereyağ
200 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı hindistan cevizi
Aldığınca un
Üzeri için:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
Tereyağ, yumurta ve pudra şekeri birbirine iyice yedirilip krema haline getirin.
Tuz ve hindistan cevizi ile birlikte azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur 30 dk. kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.
Merdane ile kalp kalıplarla kesilir.
180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Kurabiyeler fırındayken bir kabın içerisinde su, şeker ve nişasta alınıp pişirilir soğutulur.
Fırından çıkan kurabiyelerin yalnız üst kısmı bir nevi glazür görevi gören nişastalı karışıma batırılıp pasta süslerine bulanır. Ilınınca servis edilir.
Etiketler:
Bisküvi ve Kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
günaydınlar canım sivastan kucak dolusu sevgiler
TEŞEKKÜR EDERİMM:) SEVGİLER.. HERZAMAN BEKLERİM..
Yorum Gönder